ONS ONDERWIJS

Het Designcollege is een vmbo-school. En niet zomaar eentje. Hij is echt uniek in zijn soort.

Weet je waarom? Hierom: twee lange brugklasjaren met alleen maar leervakken, zoals bij andere vmbo’s? Niet op het Designcollege! Bij ons ga je hup, direct aan de slag met supergave praktijkvakken als haar- en huidverzorging, traiteur en fotografie. Elke nieuwe lesperiode krijg je weer twee nieuwe praktijkvakken. In totaal acht per schooljaar, dus 16 in je brugklasperiode.

Direct in het derde jaar kies je – binnen het thema Design – vier beroepsgerichte keuzevakken uit ons aanbod. Je designt als het ware zelf de hoofdfase van je opleiding. Zo kan het zijn dat jij voor bloemwerk en robotica kiest, terwijl je ook vol voor game design en modetechniek kan gaan. Daarnaast volg je het profiel Dienstverlening & Producten. En of dit nog niet interessant genoeg is, volg je vier jaar lang de Jong Ondernemerschapsroute, die jou je eigen plusdocument oplevert. Gewoon, omdat een ondernemende houding er nu eenmaal voor zorgt dat je het nog ver schopt in het leven. Geen saaie, droge kost, het moet vooral toepasbaar zijn. Daarom ga je samen met je klasgenoten het nieuwe restaurant van het Designcollege runnen en onderneem je in jouw eigen pop-up store! Zeg nou zelf, hoe cool is dat?!

Met jouw diploma van het Designcollege èn plusdocument op zak heb je de vervolgopleidingen voor het uitkiezen. Je kan dus nog echt àlle kanten op.

Op het Rotterdam Designcollege bieden we de onderstaande leerwegen aan:

  • Basis beroepsgerichte leerweg (BBL)
  • Kader beroepsgerichte leerweg (KBL)
  • Gemengde Leerweg (GL)
  • zowel met als zonder lwoo (leerwegondersteunend onderwijs)

Actueel

image
image
image

Schoolrestaurant heeft vakantie

Ons restaurant is vanaf deze week gesloten tot na de zomervakantie.

image
image
image

Aanmelden leerjaar 1

Inschrijven voor onze nieuwe, uitdagende en spannende school kan nog! We hebben wat extra plaatsen. Wees er snel bij en bel direct naar 010-4771944.

image
image
image

Voorlichtingen HALT

Uw zoon of dochter krijgt op 17 of/en 31 mei aanstaande op school de Halt-voorlichtingen ‘Online veiligheid’ en 'invloeden van de groep'.