ONS ONDERWIJS

Het Rotterdam Designcollege is een vmbo-school. En niet zomaar eentje. Hij is echt uniek in zijn soort.

Weet je waarom? Hierom: twee lange brugklasjaren met alleen maar leervakken, zoals bij andere vmbo’s? Niet op het Designcollege! Bij ons ga je hup, direct aan de slag met supergave praktijkvakken als haar- en huidverzorging, traiteur en fotografie. Elke nieuwe lesperiode krijg je weer twee nieuwe praktijkvakken. In totaal acht per schooljaar, dus 16 in je brugklasperiode.

Direct in het derde jaar kies je – binnen het thema Design – vier beroepsgerichte keuzevakken uit ons aanbod. Je designt als het ware zelf de hoofdfase van je opleiding. Zo kan het zijn dat jij voor bloemwerk en robotica kiest, terwijl je ook vol voor game design en modetechniek kan gaan. Daarnaast volg je het profiel Dienstverlening & Producten. En of dit nog niet interessant genoeg is, volg je vier jaar lang de Jong Ondernemerschapsroute, die jou je eigen plusdocument oplevert. Gewoon, omdat een ondernemende houding er nu eenmaal voor zorgt dat je het nog ver schopt in het leven. Geen saaie, droge kost, het moet vooral toepasbaar zijn. Daarom ga je samen met je klasgenoten het nieuwe restaurant van het Designcollege runnen en onderneem je in jouw eigen pop-up store! Zeg nou zelf, hoe cool is dat?!

Met jouw diploma van het Designcollege èn plusdocument op zak heb je de vervolgopleidingen voor het uitkiezen. Je kan dus nog echt àlle kanten op.

Op het Rotterdam Designcollege bieden we de onderstaande leerwegen aan:

  • Basis beroepsgerichte leerweg (BBL)
  • Kader beroepsgerichte leerweg (KBL)
  • Gemengde Leerweg (GL)
  • zowel met als zonder lwoo (leerwegondersteunend onderwijs)

Actueel

image
image
image

Mode-ontwerp

Ook de allerbekendste mode-ontwerpers beginnen zo. Van idee tot product.

image
image
image

Rotterdam leraar van het jaar

Ismail Aghzanay! Gefeliciteerd! 

image
image
image

Kiwanis festival is een feestje

22 september jl.
Kiwanis festival.
Even meekijken?