Actueel

Broederliefde X Rotterdam Designcollege

16 februari 2021

En toen gebeurde het pas geleden op het Rotterdam Designcollege. De match is eigenlijk vrij logisch, want de mannen van deze populaire band weten als geen ander wat hard werken is. Ze zingen er zelfs over op hun album “Hard Work Pays Off”. En dat begint al op school. Een logische stap dus naar het bruisende Rotterdam Designcollege. Voor één middag gingen zij terug in de schoolbanken: zij volgden les op deze mooie, Rotterdamse havo, mavo en vmbo-school. Het was aan leerlingen van Rotterdam Designcollege om de rol van docent in te vullen. Zo genoten de heren van prachtige praktijkvakken die in het unieke concept van de school worden aangeboden. Van gamedesign tot modedesign. De mannen van Broederliefde, zij zouden zich zó willen inschrijven op deze school. Voor leerlingen van groep 8 is dat nu wél mogelijk: reserveer snel een plekje via onze website. En geniet mee van de film "Broederliefde X Rotterdam Designcollege": zie hieronder op onze website.

lees meer ›

Voorjaarsvakantie : Inschrijven is mogelijk op 25 februari!

6 februari 2021

In verband met de voorjaarsvakantie is onze school gesloten van maandag 22 februari t/m vrijdag 26 februari 2021. Onze school is voor het inschrijven van nieuwe leerlingen geopend op donderdag 25 februari van 10.00 - 15.00 uur. U moet hiervoor van tevoren reserveren. Klik hier voor het reserveren van een tijdslot en klik de juiste datum aan: 25 februari 2021.

lees meer ›

Ongewone mode

6 februari 2021

Een leuke opdracht voor het vak mode: Maak mode met ongewone materialen. Onze leerlingen putten veel inspiratie uit spullen die thuis hele gewone items zijn maar die, zodra ze in een mode-item worden verwerkt, heel ongewoon zijn. Kijken met een verse blik!

lees meer ›

Aaardappelpannenkoek Challenge

6 februari 2021

Ook thuis leveren de leerlingen topprestaties. Leerlingen uit de eerste klas zijn druk bezig met de aardappelpannenkoek challenge!

lees meer ›

Foto opdracht

28 januari 2021

De online opdracht voor onze ISK leerlingen uit de klassen A2A, A2B en A1A was deze week: maak een foto ã la Isabelle Wenzel. Deze kunstenares maakt foto's van zichzelf zonder hoofd maar met een voorwerp. De leerlingen moesten letten op achtergrond, houding en attributen gebruiken. Wat een leuke en creatieve foto's!

lees meer ›

Futuristische mode

21 januari 2021

Ook tijdens de huidige lockdown worden er door de leerlingen thuis hele mooie dingen getekend. Op onderstaande foto's en kleine impressie van de opdracht 'Ontwerp en teken futuristische mode'.

lees meer ›

Meet & Greet

16 januari 2021

Zit jij in groep 8 en ben je op zoek naar een leuke school? Dan ben je bij Rotterdam Designcollege op het juiste adres! Op donderdag 4 februari organiseert LMC Voortgezet Onderwijs een online Meet & Greet waar scholen zich aan jou voorstellen. Het Rotterdam Designcollege is dan ook van de partij. Wij maken dan graag online kennis met jou en beantwoorden graag al jouw vragen. Nieuwsgierig geworden? Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar jou! Wil je je aanmelden voor dit event of meer informatie? Scan dan deze QR-code.

lees meer ›

Corona update

13 januari 2021

Dinsdag 12 januari 2021 heeft het kabinet bekend gemaakt dat de huidige lockdown in Nederland verlengd wordt tot 2 maart 2021. Alle scholen geven les op afstand (online lessen) om zo het aantal contacten te beperken. Onze leerlingen en hun ouders/verzorgers worden van alle actuele ontwikkelingen op de hoogte gehouden via een Magisterbericht. Wij adviseren daarom onze leerlingen en hun ouders/verzorgers hun Magisterberichten goed in de gaten te houden. Tijdens de lockdown is onze school op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 - 12.00 uur. De school is ook altijd bereikbaar via info@rotterdamdesigncollege.nl Voor meer informatie over het coronavirus en de meest recente ontwikkelingen verwijzen wij u naar de website van de rijksoverheid.  

lees meer ›

Challenge Arty

12 januari 2021

Het mondkapje: een noodzakelijk kwaad in deze coronatijd maar ook een inspiratiebron voor onze ontwerpers! Leerlingen klas 1 kregen de opdracht een mondkapje te ontwerpen dat geïnspireerd is op het werk van een bestaande kunstenaar. Wat een diversiteit en wat een kwaliteit! Trots op onze ontwerpers!

lees meer ›

Huis in tweepuntsperspectief

12 januari 2021

De onlinelessen zijn volop gaande en ook tijdens de creatieve vakken zijn onze leerlingen goed in vorm! De opdracht voor onze leerlingen klas 2: Teken een huis in tweepuntsperspectief. Geen makkelijke opdracht, mooie resultaten! Knap werk van onze tweedejaars!

lees meer ›

Inschrijven en kennismaken

5 januari 2021

KENNISMAKEN Er is zoveel te beleven op het Rotterdam Designcollege. Wij nodigen je uit om het zelf te komen zien en te beleven. Kom je ook? Meld je aan via ons aanmeldformulier en geef aan wat je graag wilt bijvoorbeeld onze kennismakingsdag bezoeken ... het kan allemaal! We hopen je snel te ontmoeten! Onze openlesmiddag, en de opendagen/special events zijn i.v.m corona vervangen door extra zaterdagen in de eerste twee weken van februari voor persoonlijke kennismakingsgesprekken op de school. Er zijn dus geen opendagen dit jaar. Voor deze zaterdagen zijn geen tijdsloten meer ter beschikking. Op maandag 8 februari zijn de deuren van jouw basisschool weer opengegaan. Hopelijk heb je het kennismakingstasje van onze school ontvangen. Als dat niet zo is vraag er dan naar op jouw school. Wil je met ons komen kennismaken dan  is dat mogelijk. Omdat er geen opendagen zijn  is er de mogelijkheid voor een kennismakingsgesprek zodat je toch iets van ons bruisende school kan zien. De kennismakingsafspraak kan voor maximaal 2 personen gemaakt worden. Kies de gewenste dag  en een tijdslot! Klik HIER voor een tijdslot op een doordeweekse dag ( maandag tot en met vrijdag ). Vanaf maandag 1 maart kan hier weer geboekt worden. Dus in de reserveringskalender doorklikken naar de week van 1 maart en dan een keuze maken voor een geschikte datum! INSCHRIJVEN OF AANMELDEN Aanmelden of inschrijven kan inmiddels ook. Ook hier geldt voor dat dit alleen kan via een reservering van een tijdslot. Vanaf 15 februari start de inschrijving officieel. Klik  HIER voor het reserveren van  een tijdslot voor maximaal 2 personen. Gezien de overweldigende belangstelling bij het aanmelden voor onze school kan er ook ingeschreven worden  op DONDERDAG 25 FEBRUARI IN DE VOORJAARSVAKANTIE.  Kies 25 februari 2021 in de reserveringskalender en reserveer een tijdslot! Wat moet je dan meenemen naast je ( voorlopig ) advies en voor Rotterdam je unieke code?  * Een geldig legitimatiebewijs;
* Een pasfoto;
* En je goede humeur ☺

lees meer ›

Online lessen vanaf 4 januari 2021

3 januari 2021

Alle medewerkers van het Rotterdam Designcollege wensen u een voorspoedig, gezond en verbindend 2021 toe. Vanaf maandag 4 januari 2021 verzorgt het Rotterdam Designcollege de lessen op afstand (online lessen). Alle leerlingen en hun ouders/verzorgers hebben op 3 januari via een Magisterbericht een brief ontvangen met de benodigde informatie. Heeft u nog vragen? De school is op werkdagen van 09.00 - 12.00 uur telefonisch bereikbaar. Daarnaast is de school altijd bereikbaar via: info@rotterdamdesigncollege.nl

lees meer ›

Kerstvakantie

15 december 2020

In verband met de kerstvakantie is onze school gesloten van vrijdag 18 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021. Vanaf maandag 4 januari 2021 t/m vrijdag 15 januari 2021 is onze school telefonisch bereikbaar van 09.00 - 12.00 uur. In deze periode volgen onze leerlingen hun lessen online volgens hun lesrooster. Onze school is ook bereikbaar via info@rotterdamdesigncollege.nl  Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig maar bovenal gezond 2021 toe.

lees meer ›

Interieurdesign

15 december 2020

Een kamer tekenen in 1 puntsperspectief bij het vak interieurontwerp en interieurdesign.Dit vergt inzicht en creativiteit, iets wat onze leerlingen goed kunnen!

lees meer ›

Appeltaart Challenge Day

15 december 2020

Appeltaart Challenge Day, daar is maar één woord voor: mmm.......

lees meer ›

Kerstversiering

8 december 2020

De derde klassen maken kerstversieringen voor de kerstboom. Eerst een moodboard gemaakt, in het bos hebben ze hout verzameld, vervolgens in plakjes gezaagd, gaatjes geboord, geschuurd en nu versieren met verf of de houtbrander. Volgende week wordt het afgemaakt en daarna gepresenteerd!

lees meer ›

Ugly doll

8 december 2020

Prachtige creaties in de creatieve challenge 'Ugly Doll' gemaakt door leerlingen van de brugklas.

lees meer ›

Servies

8 december 2020

Een aantal klassen van de ISK op locatie PMF kregen een opdracht voor het vak PSO-Techniek: Serviesgoed ontwerpen wat een ‘familie’ is, bestaande uit een kop en schotel, dinerbord en ontbijtbord. Wat een mooie ontwerpen!

lees meer ›

Typografie

20 november 2020

De leerlingen krijgen steeds meer skills. Hier een kleine indruk van het vak Typografie.  

lees meer ›

Kennismaken met de school of inschrijven?

10 november 2020

KENNISMAKEN Er is zoveel te beleven op het Rotterdam Designcollege. Wij nodigen je uit om het zelf te komen zien en te beleven. Kom je ook? Meld je aan via ons aanmeldformulier en geef aan wat je graag wilt bijvoorbeeld onze kennismakingsdag bezoeken ... het kan allemaal! We hopen je snel te ontmoeten! Onze openlesmiddag, en de opendagen/special events zijn i.v.m corona vervangen door extra zaterdagen in de eerste twee weken van februari voor persoonlijke kennismakingsgesprekken op de school. Er zijn dus geen opendagen dit jaar. Voor deze zaterdagen zijn geen tijdsloten meer ter beschikking. Op maandag 8 februari zijn de deuren van jouw basisschool weer opengegaan. Hopelijk heb je het kennismakingstasje van onze school ontvangen. Als dat niet zo is vraag er dan naar op jouw school. Wil je met ons komen kennismaken dan  is dat mogelijk. Omdat er geen opendagen zijn  is er de mogelijkheid voor een kennismakingsgesprek zodat je toch iets van ons bruisende school kan zien. De kennismakingsafspraak kan voor maximaal 2 personen gemaakt worden. Kies de gewenste dag  en een tijdslot! Klik HIER voor een tijdslot op een doordeweekse dag ( maandag tot en met vrijdag ). Vanaf maandag 1 maart kan hier weer geboekt worden. Dus in de reserveringskalender doorklikken naar de week van 1 maart en dan een keuze maken voor een geschikte datum! INSCHRIJVEN OF AANMELDEN Aanmelden of inschrijven kan inmiddels ook. Ook hier geldt voor dat dit alleen kan via een reservering van een tijdslot. Vanaf 15 februari start de inschrijving officieel. Klik  HIER voor het reserveren van een tijdslot voor maximaal 2 personen. Gezien de overweldigende belangstelling bij het aanmelden voor onze school kan er ook ingeschreven worden  op DONDERDAG 25 FEBRUARI IN DE VOORJAARSVAKANTIE.  Kies 25 februari 2021 in de reserveringskalender en reserveer een tijdslot!   Wat moet je dan meenemen naast je ( voorlopig ) advies en voor Rotterdam je unieke code ?  * Een geldig legitimatiebewijs;
* Een pasfoto;
* En je goede humeur ☺

lees meer ›

Modetechniek

2 november 2020

In schooljaar 2018-2019 zijn we gestart met het RDC-concept. Inmiddels zitten deze groep leerlingen in het voorexamenjaar (3e klas) en hebben zij gekozen voor vier keuzevakken. Eén daarvan is Modetechniek. Ontzettend goed te constateren dat de leerlingen gegroeid zijn in hun ontwikkeling!

lees meer ›

Droomkamer

29 oktober 2020

Ideeën uitwerken op een moodboard, passende kleuren zoeken, digitale uitleg over in perspectief tekenen en vervolgens een maquette van je droomkamer bouwen. Onze leerlingen ontwikkelen ook deze skills!

lees meer ›

Lego

28 oktober 2020

Na een windmolen gemaakt te hebben van afval, nu een windmolen maken van Lego. Voor sommigen ISK leerlingen makkelijk, voor vele een uitdaging. Zeker als je nog nooit met Lego gespeeld hebt! Ook nu was samenwerken belangrijk, naast het goed lezen van de instructies en de juiste lego bouwstenen pakken.

lees meer ›

Festivaltent schoolplein

27 oktober 2020

Op het schoolplein is een prachtige en professionele festivaltent geplaatst, deze is bestemd voor verschillende doeleinden.

lees meer ›

Churros

26 oktober 2020

Als de blaadjes van de bomen vallen en het buiten wat frisser wordt... dan is Churros maken het leukste wat er is.

lees meer ›

Herfstvakantie

16 oktober 2020

In verband met de herfstvakantie is onze school gesloten van maandag 19 oktober t/m vrijdag 23 oktober 2020. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!

lees meer ›

Windmolen van afvalmateriaal

15 oktober 2020

Ontwerp je eigen windmolen van afvalmaterialen van thuis! Een opdracht waarbij in tweetallen samengewerkt moet worden, creativiteit belangrijk is en kan leiden tot het maken van een mooie en functionele windmolen. Als docent is het genieten als leerlingen zelfstandig, onderzoekend, samenwerkend naar creatieve oplossingen zoeken. Nog mooier is het om de glimlach op de gezichten van onze leerlingen te zien, als hun zelfgemaakte windmolen gaat draaien, in de wind van het openstaande lokaalraam. De beste windmolen was de fles met de 6 halve blikjes van Angesom en Johannes uit A4D.

lees meer ›

Een smakelijke burger

14 oktober 2020

Design your own hamburger! Uiteraard bakken we onze broodjes zelf. Hamburgers uit een pak is natuurlijk niet onze stijl.

lees meer ›

Expressionisme

13 oktober 2020

Klas 2C en 2D hebben zich de afgelopen week verdiept in expressionistisch schilderen.
Het Expressionisme is een zeer invloedrijke kunststroming waarvan het hoogtepunt lag tussen 1905 en het begin van de Tweede Wereldoorlog. Expressionistische schilders trachten in de schilderijen hun persoonlijke emotie, gevoelens en subjectieve waarneming op het doek te brengen. Opdracht geslaagd!

lees meer ›

Interieurdesign

12 oktober 2020

De brugklas is volop aan de slag met het interieur. Er worden prachtige moodboards gemaakt die vervolgens met een maquette worden nagebouwd.

lees meer ›

Pizza!

9 oktober 2020

Deze week op het challenge menu: 'Wie bakt de lekkerste & mooiste pizza'

lees meer ›

Wassen & Stylen

8 oktober 2020

De leerlingen van het vierde leerjaar bereiden zich tijdens het keuzevak kmuv voor op het eindexamen. De eerste en tweede klas leerlingen stonden klaar als model, een prachtige samenwerking. De haren werden gewassen en vervolgens prachtig gestyled. Daarna werden de nagels verzorgd.

lees meer ›

Mondkapjes

5 oktober 2020

Vanaf woensdag 18 november is het voor alle leerlingen, personeelsleden én bezoekers VERPLICHT een mondkapje te dragen in de gangen, kantine en de aula van onze school. 

lees meer ›

World Café

1 oktober 2020

In de ISK-ondersteuningsles is het World Café gestart. Leerlingen uit leerjaar twee ISK hebben vorige week een enquête ingevuld over welke vaardigheden zij bij Nederlands het lastigst vinden. Deze les hebben zij in groepjes beslist welke vaardigheden uitgewerkt worden tot een lessenserie. De komende maand gaan we aan de slag met spreekvaardigheid en woordenschat en in november komt er een lessenserie. Leuk én leerzaam!

lees meer ›

Groot, groter, grootst: Clubsandwich

18 september 2020

Challege day bij fooddesign! Wie maakt de lekkerste... en hoogste clubsandwich.

lees meer ›

Herfst

16 september 2020

De herfst is nu echt ingetreden en de leerlingen die het vak Bloemdesign volgen, zijn volop bezig met het thema "herfst". Hoe maak je een verkoopbaar mooi herfststukje met wat te vinden is in het park? En wat is er allemaal mogelijk met een pompoen? De leerlingen maken de leukste creaties!

lees meer ›

Fooddesign

15 september 2020

Onze leerlingen hebben de afgelopen twee weken voor het vak Fooddesign hygiënelessen gevolgd, een belangrijk onderdeel van dit vak. Daarna was het tijd om andere skills te laten zien en hebben de leerlingen in tweetallen een kaas-uienbroodje bereid. Erg smaakvol!

lees meer ›

Vormgeving en Typografie

13 september 2020

Een nieuwe challenge op Rotterdam Designcollege: Vormgeving en Typografie. Ook bij deze praktijkcursus worden nieuwe vaardigheden aangeleerd en verborgen talenten ontdekt. In onderstaande foto zie je een oefening met de kalligrafeerpen.

lees meer ›

Landschappen

12 september 2020

Tijdens de les CKV hebben onze leerlingen prachtige expressionistische landschappen gemaakt. 

lees meer ›

Documenten

3 september 2020

Op deze pagina kunt u alle downloads vinden.

lees meer ›

Jaarplanner 2020-2021

2 september 2020

Ben je benieuwd wat er het hele jaar op stapel staat?

lees meer ›