Actueel

Nieuwe herfst/wintercollectie

5 oktober 2021

De zomer ligt nu echt achter ons en de herfst is begonnen. De zomerkleding kan worden opgeborgen en het is tijd voor de herfst/wintercollectie! Onze leerlingen, al helemaal thuis in het ontwerpen van kleding, heeft een mooie herfst/wintercollectie gepresenteerd!

lees meer ›

Grafisch ontwerpen

5 oktober 2021

Onze leerlingen hebben een les gevolgd over grafisch ontwerpen. Heel erg interessant!

lees meer ›

Als je haar maar goed zit!

5 oktober 2021

Als je haar maar goed zit! Een les haarverzorging. 

lees meer ›

Corona update

28 september 2021

Onze leerlingen en hun ouders/verzorgers worden van alle actuele ontwikkelingen op de hoogte gehouden via een Magisterbericht. Wij adviseren daarom onze leerlingen en hun ouders/verzorgers hun Magisterberichten goed in de gaten te houden. Voor meer informatie over het coronavirus en de meest recente ontwikkelingen verwijzen wij u naar de website van de rijksoverheid.  

lees meer ›

Lekkere start

6 september 2021

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en wat gaan we lekker van start! De leerlingen van onze school hebben de keuken meteen in beslag genomen om weer de heerlijkste gerechten klaar te maken. Mmm....

lees meer ›

Kennismaken met de school of inschrijven?

3 september 2021

Vanaf 1 oktober 2021 is het weer mogelijk om te komen kijken op school. Wie weet is het RDC jouw school vanaf 2022-2023. Je kan via ons reserveringssysteem een VIP-arrangement boeken en  een persoonlijke ontvangst krijgen. Je kan vanaf 4 oktober 2021 boeken m.u.v. de vakantieperiode van 17 oktober tot 24 oktober 2021. Klik hier om jouw VIP arrangement ( rondleiding ) te boeken.   INSCHRIJVEN OF AANMELDEN   Wat moet je dan meenemen naast je ( voorlopig ) advies en voor Rotterdam je unieke code ?  * Een geldig legitimatiebewijs;
* Een pasfoto;
* En je goede humeur ☺

lees meer ›

Inschrijven en kennismaken

3 september 2021

Vanaf 1 oktober 2021 is het weer mogelijk om te komen kijken op school. Wie weet is het RDC jouw school vanaf 2022-2023. Je kan via ons reserveringssysteem een VIP-arrangement boeken en  een persoonlijke ontvangst krijgen. Je kan vanaf 4 oktober 2021 boeken m.u.v. de vakantieperiode van 17 oktober tot 24 oktober 2021. Klik hier om jouw VIP arrangement ( rondleiding ) te boeken. INSCHRIJVEN OF AANMELDEN   Wat moet je dan meenemen naast je ( voorlopig ) advies en voor Rotterdam je unieke code?  * Een geldig legitimatiebewijs;
* Een pasfoto;
* En je goede humeur ☺

lees meer ›

Introductiedagen

2 september 2021

Wij zijn blij onze leerlingen weer te zien! We starten het schooljaar met introductiedagen.

lees meer ›

Jaarplanner 2021-2022

1 september 2021

Binnenkort verschijnt hier de jaarplanner 2021-2022.

lees meer ›

Introductiedagen

1 september 2021

In week 35 start het nieuwe schooljaar met introductiedagen.

lees meer ›

Start nieuwe schooljaar

27 augustus 2021

Op dinsdag 31 augustus 2021 verwelkomen wij onze leerlingen voor de start van het nieuwe schooljaar. Onze leerlingen verzamelen in de aula :   VMBO/HAVO: Klas 1 vmbo/havo: 08.30 uur Klas 2 vmbo: 09.30 uur Klas 3 vmbo: 10.30 uur Klas 4 vmbo: 11.00 uur   ISK: Klas 1 ISK: 09.00 uur (locatie Beukelsdijk) Klas 2 ISK: 10.00 uur (locatie Beukelsdijk) Klas 3 ISK: 09.00 uur (locatie Westzeedijk) Klas 4 ISK: 10.00 uur (locatie Westzeedijk)

lees meer ›

Zomervakantie

20 juli 2021

In verband met de zomervakantie is de school gesloten t/m 24 augustus 2021. Vanaf woensdag 25 augustus 2021 is onze school weer bereikbaar vanaf 09.00 uur. Heeft u vragen dan kunt u vanaf dan bellen naar 010-4771944.

lees meer ›

1000e maaltijd

29 juni 2021

De 1000e maaltijd is bezorgd!
De wekelijkse maaltijd, verzorgd door leerlingen van onze school, is niet meer weg te denken. Als we wij niet zelf bellen, dan wordt de school wel gebeld of er op donderdag weer gekookt wordt. Dit fantastische kookproject draait inmiddels alweer drie maanden. In de afgelopen week bezorgden wij de 1000e maaltijd. Hier hebben de jongeren echt naar toegeleefd. En dat kreeg een verrassend tintje. De Rotterdamse Wethouder Moti overhandigde namelijk het heerlijke gerecht.

lees meer ›

Lipgloss maken

29 juni 2021

De leerlingen van de eerste klas hebben tijdens de lessen van Humandesign hun eigen lipgloss gemaakt!

lees meer ›

Kunst op straat

29 juni 2021

Op de Westersingel, die China Town met het Museumkwartier verbindt, ligt de Beeldenroute Westersingel. Klas 3GL heeft deze wandeling gemaakt en ging over de statige singel die je voert langs 17 kunstwerken van grote beeldhouwers zoals Rodin, Carel Visser, Joel Shapiro en Umberto Mastroianni.
De beeldenroute maakt deel uit van de Culturele As in Rotterdam en de Internationale Beelden Collectie van Rotterdam.

lees meer ›

Een sieraad van afval!

4 juni 2021

Onze ISK leerlingen kregen een nieuwe opdracht: maak een sieraad van afval.

Een simpele, uitdagende en leuke opdracht waarbij de leerlingen heel veelzijdig en creatief gewerkt hebben met simpele materialen. Ook het goed op de foto zetten van het werkstuk wordt steeds belangrijker. Want je creatie op een mooie manier presenteren is ook heel belangrijk. Een opdracht met meerdere dimensies dus!

lees meer ›

Gamedesign: doolhofspel

1 juni 2021

Voor het vak Gamedesign hebben de leerlingen van de onderbouw vorige week gewerkt aan een doolhofspel. Zij maakten hierbij gebruik van het programma Scratch.

lees meer ›

#31#... Een horrorfilm!

1 juni 2021

Klas 3 maakt een speelfilm en niet zomaar één...
De kaskraker #31#... een HORROR

lees meer ›

Outfit in de geschiedenis

28 mei 2021

Challenge: Outfit uit de geschiedenis

Leerlingen uit de 2e klas werden uitgedaagd om op experimentele wijze een outfit te ontwerpen geïnspireerd uit een bepaalde tijd uit de geschiedenis (jaartal zelf gekozen).
Zonder het maken van schetsen of ontwerptekeningen begonnen ze direct met het 3D ontwerp op het ledenmatenpopje met diverse stofjes en fournituren. Wat een mooie creaties hebben onze leerlingen gemaakt!

lees meer ›

Keukenspecialisatie

25 mei 2021

Het project 'koken voor kwetsbare ouderen' is weer gestart. De leerlingen die gekozen hebben voor het keuzevak 'keukenspecialisatie' zijn deze keer verantwoordelijk voor de uitvoering.

lees meer ›

3D printer

18 mei 2021

Op het Rotterdam Designcollege is een nieuwe 3D printer geïnstalleerd. De nieuwe 3D printer werkt fantastisch. De leerlingen kunnen nu de creatieve 3D tekeningen omzetten in een echt 3D resultaat. Zó leuk om je computerontwerp in het echt te kunnen zien en aanraken!

lees meer ›

Foto opdracht: De lente in beeld

18 mei 2021

Onze ISK leerlingen in leerjaar 1 en 3 kregen een fotografie opdracht bij het vak CKV: De lente in beeld. Wat een mooie foto's met een scherp oog voor detail! En als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is!

lees meer ›

Pita broodje

20 april 2021

Een nieuwe groep leerlingen is reeds gestart met de eerste fooddesign challenge, namelijk het zelf bereiden van een pitabroodje.  De vulling mochten zij zelf bedenken. Wat is er nou leuker dan een broodje zelf thuis maken om hem vervolgens zelf op te eten?

lees meer ›

Dienstverlening en Producten

8 april 2021

De module 2 uit het profiel: ‘Presenteren, promoten en verkopen’ wordt gevolgd door leerlingen van de basis- en kadergerichte leerweg.
 
Binnen deze module gaan leerlingen aan de slag met het verkopen van hun producten of georganiseerde evenementen. Ze gaan nadenken over het doel, de doelgroep, het product/de dienst, de organisatie, het thema en de boodschap. Vervolgens maken ze allerlei verschillende soorten reclames: van een tv-commercial, Social mediaberichtje, krantenartikel tot z’n irritante YouTube reclame die je niet kan wegklikken. Ook maken leerlingen kennis met het zakelijk aspect: een verkoopgesprek, gesprekstechnieken en presenteren. Leerlingen uit klas 3 zijn in de eerste week van dit schooljaar meteen hands-on met deze module aan de slag gegaan. In groepjes hebben ze een pompoen gekregen met als opdracht: ‘Maak een hele verkoopcampagne’ – bedenk een bedrijf, slogan, maak een poster, een reclamefilmpje en een post voor op Social media.  

lees meer ›

Website ontwerpen

8 april 2021

Onze leerlingen in klas 3, die het vak DVPR volgen, kregen de opdracht een website te maken voor een eigen bedacht restaurant. Niet alleen een naam en locatie voor het restaurant bedenken, maar natuurlijk ook een menukaart. En hoe maak je eigenlijk een goede website? Waar plaats je belangrijke informatie en welke kleuren gebruik je daarbij? Een bijzonder leuke opdracht waarbij de creativiteit en handigheid van onze leerlingen zeker tot uiting kwam!

lees meer ›

Vis

8 april 2021

De leerlingen van onze school hebben heerlijke visgerechten gemaakt. Mmm...    

lees meer ›

Rechtstreex

8 april 2021

Met Rechtstreex bestel je de lekkerste lokale producten en bouw je mee aan een andere voedselketen. Verse, smaakvolle en verrassende boodschappen direct van boeren uit jouw regio (binnen een straal van zo'n 50 km rondom Rotterdam). Je bestelt gemakkelijk online, haalt je bestelling op bij een wijkpunt bij jou in de buurt of laat ze thuisbezorgen. Bij Rechtstreex kies je zelf wanneer en wat je wil bestellen. Keuzestress? Dan hebben we voor extra gemak ook nog receptpakketten of abonnementen waaruit je kunt kiezen. De frequentie van een abonnement kun je helemaal zelf beheren in je account.  Je geniet niet alleen van de lekkerste lokale producten, maar je bouwt zo ook mee aan een transparante, lokale en sociale voedselketen. Je leert door onze directe lijntjes veel over onze boeren en zij over jou. Een eerlijke en transparante prijs voor jou en voor de boer vinden wij belangrijk. Van iedere euro die je bij Rechtstreex besteedt gaat 56 cent naar de boer (per product staat in de webshop aangegeven hoe de prijs is samengesteld). Zo bouwen we ook in jouw buurt met elkaar aan een andere voedselketen en maken we samen het verschil. Onder aan deze pagina vind je een link naar meer info over onze missie.  Over Rotterdam Designcollege Het Rotterdam Designcollege richt zich op de kwaliteiten van de individuele leerling die zich breed wil oriënteren op het beroeps- en ander vervolgonderwijs en die een positieve en actieve bijdrage gaat leveren aan de samenleving. Klik hier voor meer informatie of om te bestellen. Bij de afdeling fooddesign worden de producten van Rechtstreex goed afgenomen en ook de leerlingen van het vak Bloemdesign hebben hun jong ondernemende skills ingezet. Zij hebben tijdens de openingstijden van Rechtstreex een kraampje met diverse producten.  

lees meer ›

Moodboards: Mode & Design (vervolg)

23 maart 2021

Mode voor de toekomst: Een opdracht voor onze leerlingen in klas 2 welke bestond uit twee verschillende challenges. Stap 1: Maak een moodboard voor mode van de toekomst. Stap 2: Gebruik je moodboard als inspiratiebron en ontwerp kleding voor de toekomst. We kunnen met recht zeggen dat klas 2 prachtige moodboards heeft gemaakt met het onderwerp: mode voor de toekomst. Daarna stonden onze leerlingen voor een nieuwe, creatieve uitdaging: het ontwerpen van een bijzondere kledingcollectie. Wat een verbluffende resultaten! We genieten van onze talenten!  

lees meer ›

Stilleven in de keuken

23 maart 2021

Onze 1e ISK klassen kregen de opdracht een stilleven te maken:
Onderwerp:        Stilleven in de keuken
Materiaal:           Groente, fruit, keuken attributen
 
Maak een foto van een stilleven in je keuken thuis. 
Dit leverde hele bijzondere foto’s op!
Variërend van een strak geordende compositie tot een spannende close-up.

lees meer ›

After Covid-19 taart

23 maart 2021

Onze 1e ISK klassen kregen de volgende opdracht:

Onderwerp:        After Covid-19 taart
Materiaal:           Golfkarton van dozen (supermarkt) en materialen die je thuis hebt        
 
Maak een taart waarmee je viert dat je weer alles mag als Covid-19 minder of niet meer besmettelijk is. Wat ga je dan (buiten) doen met je vrienden? Eerst een ontwerp maken, daarna materialen zoeken om het te kunnen maken.
Wat een heerlijke ontwerpen!
 

lees meer ›

Moodboards: Mode & Design

18 maart 2021

Mode voor de toekomst: klas 2 heeft prachtige moodboards gemaakt als inspiratie voor het ontwerpen van een kledingcollectie voor de toekomst. Na de moodboards gaan we over tot het ontwerpen van een  kledingcollectie die in het teken van de toekomst staat. Hoe gaaf is dat?!

lees meer ›

Fooddesign

7 maart 2021

Bij het vak Fooddesign leren onze leerlingen de meest fantastische gerechten te maken. Hieronder een smakelijke impressie....

lees meer ›

Bollenveld

7 maart 2021

De lente staat voor de deur! In dit seizoen draait het om groeien en bloeien. En vooral: het wordt allemaal weer wat kleurrijker. Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is! Onze leerlingen hebben in ieder geval veel kleur gebruikt bij de opdracht: teken een bollenveld.

lees meer ›

Woontrend 2021: Japandi

7 maart 2021

De woontrend 2021 is "Japandi". Bij het zien van de trends voor 2021 valt op dat veel trendelementen uit Japan en Scandinavië komen. De twee gebieden liggen op de wereldkaart mijlenver uit elkaar, maar in beide culturen hebben ze de kunst van het zen wonen 100% onder de knie. Voeg je woonlessen uit beide culturen samen, dan ontstaat er een stijl waar je spontaan rustig van wordt. Onze leerlingen kregen de opdracht: maak een moodboard in de Japandi stijl.

lees meer ›

Stilleven

2 maart 2021

Onze leerlingen kregen een stappenplan voor het maken van een 'stilleven':
Stap 1: Maak zelf een stilleven met 3 voorwerpen en fotografeer dit stilleven
Stap 2: Teken het stilleven na. Wat een creaties!

lees meer ›

Broederliefde X Rotterdam Designcollege

16 februari 2021

En toen gebeurde het pas geleden op het Rotterdam Designcollege. De match is eigenlijk vrij logisch, want de mannen van deze populaire band weten als geen ander wat hard werken is. Ze zingen er zelfs over op hun album “Hard Work Pays Off”. En dat begint al op school. Een logische stap dus naar het bruisende Rotterdam Designcollege. Voor één middag gingen zij terug in de schoolbanken: zij volgden les op deze mooie, Rotterdamse havo, mavo en vmbo-school. Het was aan leerlingen van Rotterdam Designcollege om de rol van docent in te vullen. Zo genoten de heren van prachtige praktijkvakken die in het unieke concept van de school worden aangeboden. Van gamedesign tot modedesign. De mannen van Broederliefde, zij zouden zich zó willen inschrijven op deze school. Voor leerlingen van groep 8 is dat nu wél mogelijk: reserveer snel een plekje via onze website. En geniet mee van de film "Broederliefde X Rotterdam Designcollege": zie hieronder op onze website.

lees meer ›

De voorjaarsvakantie is weer voorbij!

6 februari 2021

In verband met de voorjaarsvakantie is onze school gesloten van maandag 22 februari t/m vrijdag 26 februari 2021.  Inmiddels zijn wij weer begonnen.

lees meer ›

Ongewone mode

6 februari 2021

Een leuke opdracht voor het vak mode: Maak mode met ongewone materialen. Onze leerlingen putten veel inspiratie uit spullen die thuis hele gewone items zijn maar die, zodra ze in een mode-item worden verwerkt, heel ongewoon zijn. Kijken met een verse blik!

lees meer ›

Aardappelpannenkoek Challenge

6 februari 2021

Ook thuis leveren de leerlingen topprestaties. Leerlingen uit de eerste klas zijn druk bezig met de aardappelpannenkoek challenge!

lees meer ›

Foto opdracht

28 januari 2021

De online opdracht voor onze ISK leerlingen uit de klassen A2A, A2B en A1A was deze week: maak een foto ã la Isabelle Wenzel. Deze kunstenares maakt foto's van zichzelf zonder hoofd maar met een voorwerp. De leerlingen moesten letten op achtergrond, houding en attributen gebruiken. Wat een leuke en creatieve foto's!

lees meer ›

Futuristische mode

21 januari 2021

Ook tijdens de huidige lockdown worden er door de leerlingen thuis hele mooie dingen getekend. Op onderstaande foto's en kleine impressie van de opdracht 'Ontwerp en teken futuristische mode'.

lees meer ›

Meet & Greet

16 januari 2021

Zit jij in groep 8 en ben je op zoek naar een leuke school? Dan ben je bij Rotterdam Designcollege op het juiste adres! Op donderdag 4 februari organiseert LMC Voortgezet Onderwijs een online Meet & Greet waar scholen zich aan jou voorstellen. Het Rotterdam Designcollege is dan ook van de partij. Wij maken dan graag online kennis met jou en beantwoorden graag al jouw vragen. Nieuwsgierig geworden? Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar jou! Wil je je aanmelden voor dit event of meer informatie? Scan dan deze QR-code.

lees meer ›

Challenge Arty

12 januari 2021

Het mondkapje: een noodzakelijk kwaad in deze coronatijd maar ook een inspiratiebron voor onze ontwerpers! Leerlingen klas 1 kregen de opdracht een mondkapje te ontwerpen dat geïnspireerd is op het werk van een bestaande kunstenaar. Wat een diversiteit en wat een kwaliteit! Trots op onze ontwerpers!

lees meer ›

Huis in tweepuntsperspectief

12 januari 2021

De onlinelessen zijn volop gaande en ook tijdens de creatieve vakken zijn onze leerlingen goed in vorm! De opdracht voor onze leerlingen klas 2: Teken een huis in tweepuntsperspectief. Geen makkelijke opdracht, mooie resultaten! Knap werk van onze tweedejaars!

lees meer ›

Online lessen vanaf 4 januari 2021

3 januari 2021

Alle medewerkers van het Rotterdam Designcollege wensen u een voorspoedig, gezond en verbindend 2021 toe. Vanaf maandag 4 januari 2021 verzorgt het Rotterdam Designcollege de lessen op afstand (online lessen). Alle leerlingen en hun ouders/verzorgers hebben op 3 januari via een Magisterbericht een brief ontvangen met de benodigde informatie. Heeft u nog vragen? De school is op werkdagen van 09.00 - 12.00 uur telefonisch bereikbaar. Daarnaast is de school altijd bereikbaar via: info@rotterdamdesigncollege.nl

lees meer ›

Kerstvakantie

15 december 2020

In verband met de kerstvakantie is onze school gesloten van vrijdag 18 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021. Vanaf maandag 4 januari 2021 t/m vrijdag 15 januari 2021 is onze school telefonisch bereikbaar van 09.00 - 12.00 uur. In deze periode volgen onze leerlingen hun lessen online volgens hun lesrooster. Onze school is ook bereikbaar via info@rotterdamdesigncollege.nl  Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig maar bovenal gezond 2021 toe.

lees meer ›

Interieurdesign

15 december 2020

Een kamer tekenen in 1 puntsperspectief bij het vak interieurontwerp en interieurdesign.Dit vergt inzicht en creativiteit, iets wat onze leerlingen goed kunnen!

lees meer ›

Appeltaart Challenge Day

15 december 2020

Appeltaart Challenge Day, daar is maar één woord voor: mmm.......

lees meer ›

Kerstversiering

8 december 2020

De derde klassen maken kerstversieringen voor de kerstboom. Eerst een moodboard gemaakt, in het bos hebben ze hout verzameld, vervolgens in plakjes gezaagd, gaatjes geboord, geschuurd en nu versieren met verf of de houtbrander. Volgende week wordt het afgemaakt en daarna gepresenteerd!

lees meer ›

Ugly doll

8 december 2020

Prachtige creaties in de creatieve challenge 'Ugly Doll' gemaakt door leerlingen van de brugklas.

lees meer ›

Servies

8 december 2020

Een aantal klassen van de ISK op locatie PMF kregen een opdracht voor het vak PSO-Techniek: Serviesgoed ontwerpen wat een ‘familie’ is, bestaande uit een kop en schotel, dinerbord en ontbijtbord. Wat een mooie ontwerpen!

lees meer ›

Typografie

20 november 2020

De leerlingen krijgen steeds meer skills. Hier een kleine indruk van het vak Typografie.  

lees meer ›

Modetechniek

2 november 2020

In schooljaar 2018-2019 zijn we gestart met het RDC-concept. Inmiddels zitten deze groep leerlingen in het voorexamenjaar (3e klas) en hebben zij gekozen voor vier keuzevakken. Eén daarvan is Modetechniek. Ontzettend goed te constateren dat de leerlingen gegroeid zijn in hun ontwikkeling!

lees meer ›

Droomkamer

29 oktober 2020

Ideeën uitwerken op een moodboard, passende kleuren zoeken, digitale uitleg over in perspectief tekenen en vervolgens een maquette van je droomkamer bouwen. Onze leerlingen ontwikkelen ook deze skills!

lees meer ›

Lego

28 oktober 2020

Na een windmolen gemaakt te hebben van afval, nu een windmolen maken van Lego. Voor sommigen ISK leerlingen makkelijk, voor vele een uitdaging. Zeker als je nog nooit met Lego gespeeld hebt! Ook nu was samenwerken belangrijk, naast het goed lezen van de instructies en de juiste lego bouwstenen pakken.

lees meer ›

Festivaltent schoolplein

27 oktober 2020

Op het schoolplein is een prachtige en professionele festivaltent geplaatst, deze is bestemd voor verschillende doeleinden.

lees meer ›

Churros

26 oktober 2020

Als de blaadjes van de bomen vallen en het buiten wat frisser wordt... dan is Churros maken het leukste wat er is.

lees meer ›

Herfstvakantie

16 oktober 2020

In verband met de herfstvakantie is onze school gesloten van maandag 19 oktober t/m vrijdag 23 oktober 2020. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!

lees meer ›

Windmolen van afvalmateriaal

15 oktober 2020

Ontwerp je eigen windmolen van afvalmaterialen van thuis! Een opdracht waarbij in tweetallen samengewerkt moet worden, creativiteit belangrijk is en kan leiden tot het maken van een mooie en functionele windmolen. Als docent is het genieten als leerlingen zelfstandig, onderzoekend, samenwerkend naar creatieve oplossingen zoeken. Nog mooier is het om de glimlach op de gezichten van onze leerlingen te zien, als hun zelfgemaakte windmolen gaat draaien, in de wind van het openstaande lokaalraam. De beste windmolen was de fles met de 6 halve blikjes van Angesom en Johannes uit A4D.

lees meer ›

Een smakelijke burger

14 oktober 2020

Design your own hamburger! Uiteraard bakken we onze broodjes zelf. Hamburgers uit een pak is natuurlijk niet onze stijl.

lees meer ›

Expressionisme

13 oktober 2020

Klas 2C en 2D hebben zich de afgelopen week verdiept in expressionistisch schilderen.
Het Expressionisme is een zeer invloedrijke kunststroming waarvan het hoogtepunt lag tussen 1905 en het begin van de Tweede Wereldoorlog. Expressionistische schilders trachten in de schilderijen hun persoonlijke emotie, gevoelens en subjectieve waarneming op het doek te brengen. Opdracht geslaagd!

lees meer ›

Interieurdesign

12 oktober 2020

De brugklas is volop aan de slag met het interieur. Er worden prachtige moodboards gemaakt die vervolgens met een maquette worden nagebouwd.

lees meer ›

Pizza!

9 oktober 2020

Deze week op het challenge menu: 'Wie bakt de lekkerste & mooiste pizza'

lees meer ›

Wassen & Stylen

8 oktober 2020

De leerlingen van het vierde leerjaar bereiden zich tijdens het keuzevak kmuv voor op het eindexamen. De eerste en tweede klas leerlingen stonden klaar als model, een prachtige samenwerking. De haren werden gewassen en vervolgens prachtig gestyled. Daarna werden de nagels verzorgd.

lees meer ›

Mondkapjes

5 oktober 2020

Vanaf woensdag 18 november is het voor alle leerlingen, personeelsleden én bezoekers VERPLICHT een mondkapje te dragen in de gangen, kantine en de aula van onze school. 

lees meer ›

World Café

1 oktober 2020

In de ISK-ondersteuningsles is het World Café gestart. Leerlingen uit leerjaar twee ISK hebben vorige week een enquête ingevuld over welke vaardigheden zij bij Nederlands het lastigst vinden. Deze les hebben zij in groepjes beslist welke vaardigheden uitgewerkt worden tot een lessenserie. De komende maand gaan we aan de slag met spreekvaardigheid en woordenschat en in november komt er een lessenserie. Leuk én leerzaam!

lees meer ›

Groot, groter, grootst: Clubsandwich

18 september 2020

Challege day bij fooddesign! Wie maakt de lekkerste... en hoogste clubsandwich.

lees meer ›

Herfst

16 september 2020

De herfst is nu echt ingetreden en de leerlingen die het vak Bloemdesign volgen, zijn volop bezig met het thema "herfst". Hoe maak je een verkoopbaar mooi herfststukje met wat te vinden is in het park? En wat is er allemaal mogelijk met een pompoen? De leerlingen maken de leukste creaties!

lees meer ›

Fooddesign

15 september 2020

Onze leerlingen hebben de afgelopen twee weken voor het vak Fooddesign hygiënelessen gevolgd, een belangrijk onderdeel van dit vak. Daarna was het tijd om andere skills te laten zien en hebben de leerlingen in tweetallen een kaas-uienbroodje bereid. Erg smaakvol!

lees meer ›

Vormgeving en Typografie

13 september 2020

Een nieuwe challenge op Rotterdam Designcollege: Vormgeving en Typografie. Ook bij deze praktijkcursus worden nieuwe vaardigheden aangeleerd en verborgen talenten ontdekt. In onderstaande foto zie je een oefening met de kalligrafeerpen.

lees meer ›

Landschappen

12 september 2020

Tijdens de les CKV hebben onze leerlingen prachtige expressionistische landschappen gemaakt. 

lees meer ›

Documenten

3 september 2020

Op deze pagina kunt u alle downloads vinden.

lees meer ›

Jaarplanner 2020-2021

2 september 2020

Ben je benieuwd wat er het hele jaar op stapel staat?

lees meer ›