Eén van onze leerlingen overleden

Hoe gaan we nu verder tijdens en na de kerstvakantie na het verliezen van onze dierbare Humeyra? Klik hier voor de brief van directeur Montulet.

 

Diep geschokt berichten wij over het overlijden van één van onze vierdejaars leerlingen na een incident. Wij zijn allemaal erg aangeslagen.

Vroeg in de middag op 18 december werden wij opgeschrikt door de melding van een incident aan de achterzijde van de school. De politie was snel ter plaatse. Volgens de woordvoerder van de politie is er een verdachte - die geen enkele connectie had met onze school -  vrij snel na het incident aangehouden. Er is een onderzoek gaande.

De familie is door de politie op de hoogte gebracht en wordt opgevangen door hulpverleners. Onze gedachten gaan uit naar de ouders en familie van het slachtoffer, die wij zoveel en zo goed mogelijk bij zullen staan.

We volgen deze week een aangepast programma. Wel is er woensdagochtend 19 december de mogelijkheid om onze gevoelens klassikaal met elkaar te delen onder begeleiding van onze (mentor)docenten en hulpverleners. Daarbij willen wij graag dat iedereen zich veilig voelt; er is politie aanwezig. Ouders en leerlingen ontvangen een separate e-mail met details van de bijeenkomst. Vanzelfsprekend zijn deze gesprekken alleen bedoeld voor leerlingen en ouders/verzorgers van onze school. 

Indien u behoefte heeft om over deze gebeurtenis te praten met een hulpverlener kunt u in de avond en nacht bellen met 088-3571010 of overdag met 010-4401030.

Onze school is aanstaande donderdag en vrijdag ook open voor ouders en leerlingen. 

Wij wensen een ieder sterkte toe bij het verwerken van deze verschrikkelijke gebeurtenis. 

Het team van het Rotterdam Designcollege