Actueel

Op weg naar de zomervakantie

Inmiddels zijn wij op weg naar de zomervakantie. Nog even aanzetten om een topprestatie te leveren. Succes allemaal.

 

lees meer ›

Fijne Eid al-Fitr

Op woensdag 10 april was het tijd voor Eid al-Fitr.  Het betekent het einde van de ramadan maand. 

Samen met familie, vrienden, kennissen en buren werd de heilige maand afgesloten.

Eid al-Fitr

lees meer ›

Activiteitendagen

De activiteitendagen zitten er weer op. Hieronder zie je een kleine indruk!

lees meer ›

Fijn Paasweekend

 

Wij wensen jullie een fijn paasweekend toe. De data hieronder geven het paasweekend aan en de vrije dagen.

 

Vrijdag 29 maart: Goede Vrijdag

Zondag 31 maart: Eerste Paasdag

Maandag 1 april: Tweede Paasdag

lees meer ›

RDC Iftar 2024

Tijdens de Ramadan maand organiseren enkele van de collega's sinds vorig schooljaar een RDC Iftar. Door het grootse succes van afgelopen jaar, keken veel leerlingen en collega's uit naar het Iftar van dit jaar.

 

De voorbereidingen en aankleding waren weer een genot om naar te kijken. Het personeel en leerlingen hebben hard hun best gedaan om het eten, drinken en de locatie prachtig te verzorgen. Om 18:51 was het tijd om te eten en uiteraard wisten de leerlingen als eerst de tafels vol eten te vinden.

 

lees meer ›

BOEK JOUW INSCHRIJFAFSPRAAK

Zo, inmiddels is de keuzestress bij veel leerlingen begonnen, maar niet voor jou. Jij weet al precies dat jij naar het Rotterdam Designcollege wilt, omdat creatief zijn bij jou past! Door alle interessante en prikkelende praktijkvakken is dit jouw ideale school. Wij willen jou graag ontmoeten.

Inmiddels stromen de inschrijvingen binnen, dus wees er snel bij. Klik hier om jouw afspraak in te plannen. Tot snel!

Inschrijven

lees meer ›

Kom naar onze open lesmiddag!

Op woensdag 13 maart is er van 13:00 uur tot 17:00 uur een open les middag / open middag. Ben jij benieuwd hoe een middag op het RDC eruit ziet? Kom dan gezellig langs en neem een kijkje tijdens de lessen van de leerlingen. Wil je liever gewoon een kijkje nemen in de school dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Reserveer HIER alvast een plekje voor de open lesmiddag. LET OP: wij starten om 13.00 uur ondanks het feit dat in het reserveringssysteem meerdere tijden staan.

 

Naast de open lesmiddag en de open middag staan wij ook tijdens de open avond van 19:00-21:00 klaar om jullie te ontvangen. Tot 13 maart! Voor de open avond  hoef je niet te reserveren.

 

 

 

lees meer ›

Woensdag 24 januari 2024 open middag en open avond

 

Na een geslaagde open middag afgelopen zaterdag, is het volgende week woensdag tijd voor onze volgende open middag en open avond. Wij heten jullie allemaal van harte welkom en openen de deuren van 13:00-17:00 en van 19:00-21:00.

 

Kom een kijkje nemen en beleef zelf onze designschool!

lees meer ›

Opening bibliotheek RDC

Na maanden van voorbereiding en hard werken mochten mevrouw Kouwen en meneer Verberne afgelopen dinsdag onze bibliotheek openen. Met de mooie sfeerlichtjes en de nieuwe inrichting voelde het meteen knus aan. In samenwerking met De Bibliotheek en De Bibliotheek op school hebben wij de RDC bibliotheek kunnen realiseren. Nu kunnen leerlingen, maar ook docenten op een rustige en veilige plek lezen en leren.

 

lees meer ›

Kamp 2023 klas 1 en klas 2

De tweede klassers zijn op kamp geweest in Oosterhout. Het was een prachtige belevenis. Van sportieve activiteiten tot een speurtocht in de avond en een talentenavond. Van slapen is weinig terecht gekomen. Het was reuze gezellig.

 

 

lees meer ›

Kennismakingsdagen

Wat jammer je hebt de FrightNight gemist! Maar niet getreurd! Zit jij in groep 7 of 8 en wil je kennismaken met onze school? Schrijf je dan in voor de kennismakingsdagen. Klik hier om je aan te melden. Kies je datum en reserveer een tijdslot!

 

 

lees meer ›

Schooljaar weer gestart!

Het nieuwe schooljaar is weer gestart. Wij wensen alle leerlingen een succesvol schooljaar toe!

lees meer ›

Zomervakantie 2023

Wij zijn op vakantie van 8 juli tot 16 augustus. Dit betekent dat wij niet bereikbaar zijn. Wij wensen iedereen een rustige en fijne vakantie.

lees meer ›

Wij zijn op zoek naar jou! Vacatures.

Wij heten jou van harte welkom op onze mooie school. Kom jij bij ons koffiedrinken? Wij kunnen je ook helpen aan tijdelijke woonruimte in de nabijheid van school.

Onze vacatures zijn te vinden op Meesterbaan.  Klik hier of kijk onderaan deze pagina. 

Natuurlijk mag je altijd een open sollicitatie sturen naar ons via: info@rotterdamdesigncollege.nl

Binnen ons bestuur kan je alle vacatures op onze scholen van SARO - zowel voortgezet onderwijs als primair onderwijs- hier terugvinden.

Bellen kan ook, via telefoonnummer: 010 - 4771944.

 

lees meer ›

Sushi maken

Onze leerlingen kregen de opdracht om een sushi gerecht te maken en daar zijn ze glansrijk in geslaagd! Om je vingers bij af te likken, zo lekker....

 

 

 

 

 

lees meer ›

Club Sandwich

Onze leerlingen hebben hun best gedaan tijdens de kookles en een heerlijke Club Sandwich gemaakt. Het ziet er niet alleen super uit, maar hij smaakt ook nog eens geweldig! Mmm....

lees meer ›

Modieus het nieuwe jaar in

De feestdagen zitten er weer op. Hopelijk heeft iedereen een fijne tijd gehad. We wensen iedereen een heel gelukkig en gezond 2023 toe. School is weer gestart en de leerlingen zijn al weer druk bezig met de nieuwste mode voor het komende seizoen, want wederom gaan we op RDC modieus het nieuwe jaar in...

lees meer ›

Kerstvakantie 2022-2023

In verband met de Kerstvakantie is onze school gesloten vanaf 23 december 2022 t/m 8 januari 2023. Wij wensen iedereen fijne dagen toe, een veilige jaarwisseling en een gezond 2023!

lees meer ›

Broodjes bakken

Een opdracht bij de kookles: Bak een lekker broodje en vul deze met een hartig ingrediënt. Dat ziet er heerlijk uit!

lees meer ›

Landschap schilderen

Onze leerlingen van klas 2 kregen de opdracht om een landschap te schilderen. Kijk eens wat een talenten!

lees meer ›

Halloween

Op 31 oktober wordt in veel landen Halloween gevierd. Op het Rotterdam Designcollege werd dit feest al op 19 oktober gevierd : Fright Night. Het werd een leuke, spannende en enerverende avond!

lees meer ›

Havo - bovenbouw LMC

Heb jij een vmbo-tl diploma en wil je doorstromen naar de havo? Dan is De Havo Rotterdam de school voor jou!

 

Per 1 augustus 2023 start De Havo Rotterdam! De Havo Rotterdam is dé bovenbouw havo van Rotterdam waar je volledig begeleid wordt in de overstap naar de havo, zodat jij met een havodiploma op zak vertrekt.

De overstap van vmbo naar havo is een grote en uitdagende stap: Daarom zorgen wij voor persoonlijke coaching, een digitale leeromgeving en werken de docenten in kleine teams. Naast vakdocenten krijgt elke leerling een coach toegewezen. Op die manier kunnen wij jou zo goed als mogelijk ondersteunen en begeleiden naar het diploma.

Houd jij van mode, sport of wil je graag Spaans leren? Bij De Havo Rotterdam bieden wij deze vakken aan als examenvak, naast de profielen E&M, C&M, N&T, N&G.

Nieuwsgierig geworden? Houd de website in de gaten voor meer nieuws! De nieuwe site www.dehavorotterdam.nl gaat binnenkort online. Voorlopig zal op dit deel van de site van het RDC alle info te vinden zijn.

lees meer ›

Open Dagen

We kunnen zoveel over het Rotterdam Designcollege vertellen, maar waarom kom je zelf niet kijken? 

 

Kom je ook naar onze spektakelstukken?

Open Nacht: Fright Night

Vrijdag 3 november 2023           18.00 uur – 21.30 uurOpen dag 

Zaterdag 13 januari 2024           10.00 uur – 14.00 uur 

 Open dag/open nacht 

Woensdag 24 januari 2024        13.00 uur- 17.00 uur     19.00 uur – 21.00 uur 

Open dag 

Zaterdag 10 februari 2024         10.00 uur – 14.00 uur

Vakantie rondleidingen 

 24 februari 2024                         

Boeken via de website, mogelijk vanaf 09.30 uur tot 16.00 uur Open middag 

Woensdag 13 maart 2024          13.00 uur – 17.00 uur

Wil je komen inschrijven dan kun je ook een afspraak maken via ons inschrijfsysteem of via een mail naar ons. Altijd even vermelden: inschrijven 24/25

Persoonlijke rondleidingen

Vanaf maandag 7 november 2023 iedere werkdag vanaf 15.30 uur.

Klik hiernaast op  het blok 'kennismaken/inschrijven RDC' en boek een tijdslot.

 

We hopen je snel te zien!

lees meer ›

Video RDC aug 2022

Binnenkort is deze video te bekijken.

lees meer ›

Fright Night

Zit je in groep 7 of groep 8? Maak dan op een originele manier kennis met onze school en kom langs op onze Fright Night! Op woensdag 19 oktober 2022 vindt deze angstaanjagende belevenis plaats van 17.00-21.30 uur. Je bent van harte welkom!

Je kunt hier klikken om je deelname voor deze spannende avond te bevestigen! 

lees meer ›

Start schooljaar 2022-2023

We hopen dat iedereen genoten heeft van een fijne zomervakantie! Volgende week start het schooljaar weer. Dit betekent voor onze leerlingen dat zij op maandag 22 augustus nog kunnen genieten van hun laatste vakantiedag. Op dinsdag 23 augustus verwelkomen wij onze leerlingen graag weer in goede gezondheid.

De eerste schoolweek is een wenweek vol diverse activiteiten. De leerlingen worden hierover geïnformeerd via Magister.

lees meer ›

Jaarplanner 2023-2024

De jaarplanner 2023-2024 verschijnt hier binnenkort.

lees meer ›

Corona - huidige maatregelen en adviezen augustus 2022

Betreffende het coronavirus gelden de huidige maatregelen en adviezen (u kunt dit ook terugvinden op de website van de RIVM):

De basismaatregelen en adviezen die op dit moment nog gelden voor bedrijven, organisaties, (onderwijs)instellingen, de kinderopvang, lokale overheden en verenigingen zijn als volgt:

 • Anderhalve meter afstand houden bij drukte
  • Het is niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden.
  • Afstand houden blijft wel verstandig; voor kwetsbare personen kan hier bij de inrichting rekening mee gehouden worden.

 

 

 • Hanteren van hygiënemaatregelen
  • De hygiënerichtlijnen blijven van toepassing. 
  • Hygiëneadviezen blijven gelden, waaronder niezen/hoesten in de elleboog, geen handen schudden, regelmatig de handen wassen en het regelmatig schoonmaken van handcontactpunten zoals deurklinken.

 

 • Hanteren van ventilatiemaatregelen; zorg voor frisse lucht  
lees meer ›

Zomervakantie 2022

In verband met de zomervakantie is onze school gesloten.

Vanaf woensdag 17 augustus 2022 is de school telefonisch weer bereikbaar.

lees meer ›

Etaleren

Etaleren is een vak apart. Een groep leerlingen kreeg de opdracht een aantal producten te etaleren. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de soort producten of de grootte ervan maar ook hoe de producten zo mooi mogelijk gegroepeerd kunnen worden, zodat het een heel aantrekkelijk geheel wordt om naar te kijken en een eventuele klant zou kunnen overhalen meer te willen weten over het product of mooier nog: verleid wordt om het product te kopen. 

lees meer ›

Koken: prestatie en presentatie

Onze leerlingen leren de lekkerste gerechten koken, maar het gaat niet alleen om een heerlijk eindresultaat (= prestatie) maar het gaat er ook om hoe je de gerechten aanbiedt (= presentatie). Het ziet er in ieder geval heerlijk uit..... MMM...... !

lees meer ›

Over ruimtelijk inzicht gesproken...

Onze leerlingen kregen een moeilijke opdracht: teken een ruimte in 3 punts perspectief. En wat een super mooie resultaten leverde deze opdracht op! Knap gedaan!

lees meer ›

Ontwerp een stoel

Voor het vak interieurdesign kregen de leerlingen de opdracht: ontwerp een stoel. Bijgaand een kleine impressie van de mooie en creatieve ontwerpen!

lees meer ›

Meivakantie 2022

In verband met de meivakantie is de school gesloten van maandag 25 april t/m vrijdag 6 mei 2022.

lees meer ›

Meet & Greet 23 februari 2022

Zit jij in groep 8 en ben je op zoek naar een leuke school? Dan ben je bij Rotterdam Designcollege op het juiste adres! Op woensdag 23 februari organiseert LMC Voortgezet Onderwijs een online Meet & Greet waar scholen zich aan jou voorstellen. Het Rotterdam Designcollege is dan ook van de partij. Wij maken dan graag online kennis met jou en beantwoorden graag al jouw vragen. Nieuwsgierig geworden? Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar jou! Wil je je aanmelden voor dit event of meer informatie?

Klik  HIER om jouw tijdstip voor jouw digitale ontmoeting met ons op woensdag 23 februari te reserveren. Je krijgt voor het begin van jouw afspraak met ons een digitale link naar Microsoft Teams van het RDC toegestuurd.

lees meer ›

Kennismaken/inschrijven op het RDC

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar het Rotterdam Designcollege? Goed zo! Je bent bij deze van harte uitgenodigd om sfeer te komen proeven.

Heb je interesse neem dan telefonisch contact op met de school om te kijken of er nog plaats is.

 

Wie weet is het RDC jouw school vanaf 2024-2025. Download hier de folder.

Hieronder lees je wat wij afgelopen jaar gedaan hebben om de school te zien en beleven.

 

Kom je ook naar onze spektakelstukken?

Open Nacht: Fright Night

Vrijdag 3 november 2023           18.00 uur – 21.30 uurOpen dag 

Zaterdag 13 januari 2024           10.00 uur – 14.00 uur  Open dag/open nacht 

Woensdag 24 januari 2024        13.00 uur- 17.00 uur     19.00 uur – 21.00 uur 

Open dag 

Zaterdag 10 februari 2024         10.00 uur – 14.00 uur

Vakantie rondleidingen 

 24 februari 2024                         

Boeken via de website, mogelijk vanaf 09.30 uur tot 16.00 uur Open middag 

Woensdag 13 maart 2024          13.00 uur – 17.00 uur

 

INSCHRIJVEN OF AANMELDEN.

Wat moet je dan meenemen naast je ( voorlopig ) advies en voor Rotterdam je unieke code? 

* Een geldig legitimatiebewijs;
* Een pasfoto;
* En je goede humeur

lees meer ›

Oudergesprekken

In de week van 13 december zullen er oudergesprekken plaatsvinden. In verband met de coronamaatregelen zullen deze gesprekken online plaatsvinden. 

lees meer ›

Henna Design

Dat onze leerlingen naast heel veel creativiteit ook over veel geduld beschikken, blijkt wel uit deze prachtige hennaversieringen.

lees meer ›

Delfts Blauw

De leerlingen van klas 3 ISK hebben, geïnspireerd door het thema "Nederland", een mooi stukje Nederlandse geschiedenis doen herleven: De Delft blauwe vazen zijn prachtig!

lees meer ›

Fotografie: Kop van Zuid

Met klas 2E zijn we op maandag 22 november vertrokken naar kop van Zuid. De leerlingen mochten zelf op zoek gaan naar architectuur. Op de Kop van Zuid zijn een hoop gebouwen te vinden waaronder Hotel New York, Het Nieuwe Luxor Theater en het gebouw De Rotterdam. 
De leerlingen hebben een uur lang foto’s gemaakt en de komende week gaan ze deze foto’s bewerken in de les.

lees meer ›

Herfst Fashion

De leerlingen op het Rotterdam Designcollege zijn bij het vak Modedesign druk bezig. Er is weer een hele mooie collectie ontworpen!

lees meer ›

Tiedye met bleek

Onze leerlingen leren een nieuwe techniek bij het vak Modedesign: het creëren van een eigen bleek gewassen t-shirt. Dit proces bestaat uit verschillende stappen waarin het t-shirt met een elastiek tot een prop wordt gevouwen. Daarna wordt het shirt behandeld met bleek. Hieruit ontstaan mooie en unieke patronen. Elk t-shirt is dus origineel en uniek! 

lees meer ›

herfst in de keuken

Ook in de keuken van het Rotterdam Designcollege is het volop herfst. Er wordt gekookt en gebakken met het thema herfst. Zo kwam Halloween voorbij maar ook alle kleuren die bij de herfst horen. Inmiddels is Sinterklaas in het land gearriveerd. Ongetwijfeld zullen de leerlingen ook met dit thema aan de slag gaan in de keuken. Het is weer de tijd van pepernoten, kruidnootjes, speculaas.... mmm.....

lees meer ›

Nieuwe herfst/wintercollectie

De zomer ligt nu echt achter ons en de herfst is begonnen. De zomerkleding kan worden opgeborgen en het is tijd voor de herfst/wintercollectie! Onze leerlingen, al helemaal thuis in het ontwerpen van kleding, heeft een mooie herfst/wintercollectie gepresenteerd!

lees meer ›

Grafisch ontwerpen

Onze leerlingen hebben een les gevolgd over grafisch ontwerpen. Heel erg interessant!

lees meer ›

Als je haar maar goed zit!

Als je haar maar goed zit! Een les haarverzorging. 

lees meer ›

Corona update

Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond nieuw jaar toe.

Goed nieuws voor ons allen! De scholen voor primair en voortgezet onderwijs kunnen na de kerstvakantie weer hun deuren openen voor alle leerlingen. Dat heeft het kabinet 3 januari 2022 besloten op basis van het OMT-advies over het onderwijs.

Alle leerlingen en hun ouders/verzorgers hebben een brief met informatie ontvangen via de mail / Magisterbericht.

We kijken ernaar uit om alle leerlingen maandag 10 januari 2022 weer op school te verwelkomen.

Voor meer informatie over het coronavirus en de meest recente ontwikkelingen verwijzen wij u naar de website van de rijksoverheid.

 

lees meer ›

Lekkere start

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en wat gaan we lekker van start! De leerlingen van onze school hebben de keuken meteen in beslag genomen om weer de heerlijkste gerechten klaar te maken. Mmm....

lees meer ›

Kennismaken met de school of inschrijven?

Vanaf 1 oktober 2021 is het weer mogelijk om te komen kijken op school. Wie weet is het RDC jouw school vanaf 2022-2023. Je kan via ons reserveringssysteem een VIP-arrangement boeken en  een persoonlijke ontvangst krijgen. Je kan vanaf 4 oktober 2021 boeken m.u.v. de vakantieperiode van 17 oktober tot 24 oktober 2021. Klik hier om jouw VIP arrangement ( rondleiding ) te boeken.

 

INSCHRIJVEN OF AANMELDEN

  Wat moet je dan meenemen naast je ( voorlopig ) advies en voor Rotterdam je unieke code ? 

* Een geldig legitimatiebewijs;
* Een pasfoto;
* En je goede humeur

lees meer ›

Introductiedagen

Wij zijn blij onze leerlingen weer te zien! We starten het schooljaar met introductiedagen.

lees meer ›

Jaarplanner 2021-2022

Binnenkort verschijnt hier de jaarplanner 2021-2022.

lees meer ›

Introductiedagen

In week 35 start het nieuwe schooljaar met introductiedagen.

lees meer ›

Start nieuwe schooljaar

Op dinsdag 31 augustus 2021 verwelkomen wij onze leerlingen voor de start van het nieuwe schooljaar.

Onze leerlingen verzamelen in de aula :

 

VMBO/HAVO:

Klas 1 vmbo/havo: 08.30 uur

Klas 2 vmbo: 09.30 uur

Klas 3 vmbo: 10.30 uur

Klas 4 vmbo: 11.00 uur

 

ISK:

Klas 1 ISK: 09.00 uur (locatie Beukelsdijk)

Klas 2 ISK: 10.00 uur (locatie Beukelsdijk)

Klas 3 ISK: 09.00 uur (locatie Westzeedijk)

Klas 4 ISK: 10.00 uur (locatie Westzeedijk)

lees meer ›

Zomervakantie

In verband met de zomervakantie is de school gesloten t/m 24 augustus 2021. Vanaf woensdag 25 augustus 2021 is onze school weer bereikbaar vanaf 09.00 uur. Heeft u vragen dan kunt u vanaf dan bellen naar 010-4771944.

lees meer ›

1000e maaltijd

De 1000e maaltijd is bezorgd!
De wekelijkse maaltijd, verzorgd door leerlingen van onze school, is niet meer weg te denken. Als we wij niet zelf bellen, dan wordt de school wel gebeld of er op donderdag weer gekookt wordt. Dit fantastische kookproject draait inmiddels alweer drie maanden. In de afgelopen week bezorgden wij de 1000e maaltijd. Hier hebben de jongeren echt naar toegeleefd. En dat kreeg een verrassend tintje. De Rotterdamse Wethouder Moti overhandigde namelijk het heerlijke gerecht.

lees meer ›

Lipgloss maken

De leerlingen van de eerste klas hebben tijdens de lessen van Humandesign hun eigen lipgloss gemaakt!

lees meer ›

Kunst op straat

Op de Westersingel, die China Town met het Museumkwartier verbindt, ligt de Beeldenroute Westersingel. Klas 3GL heeft deze wandeling gemaakt en ging over de statige singel die je voert langs 17 kunstwerken van grote beeldhouwers zoals Rodin, Carel Visser, Joel Shapiro en Umberto Mastroianni.
De beeldenroute maakt deel uit van de Culturele As in Rotterdam en de Internationale Beelden Collectie van Rotterdam.

lees meer ›

Een sieraad van afval!

Onze ISK leerlingen kregen een nieuwe opdracht: maak een sieraad van afval.

Een simpele, uitdagende en leuke opdracht waarbij de leerlingen heel veelzijdig en creatief gewerkt hebben met simpele materialen. Ook het goed op de foto zetten van het werkstuk wordt steeds belangrijker. Want je creatie op een mooie manier presenteren is ook heel belangrijk. Een opdracht met meerdere dimensies dus!
lees meer ›

Gamedesign: doolhofspel

Voor het vak Gamedesign hebben de leerlingen van de onderbouw vorige week gewerkt aan een doolhofspel. Zij maakten hierbij gebruik van het programma Scratch.

lees meer ›

#31#... Een horrorfilm!

Klas 3 maakt een speelfilm en niet zomaar één...
De kaskraker #31#... een HORROR

lees meer ›

Outfit in de geschiedenis

Challenge: Outfit uit de geschiedenis

Leerlingen uit de 2e klas werden uitgedaagd om op experimentele wijze een outfit te ontwerpen geïnspireerd uit een bepaalde tijd uit de geschiedenis (jaartal zelf gekozen).
Zonder het maken van schetsen of ontwerptekeningen begonnen ze direct met het 3D ontwerp op het ledenmatenpopje met diverse stofjes en fournituren. Wat een mooie creaties hebben onze leerlingen gemaakt!
lees meer ›

Keukenspecialisatie

Het project 'koken voor kwetsbare ouderen' is weer gestart. De leerlingen die gekozen hebben voor het keuzevak 'keukenspecialisatie' zijn deze keer verantwoordelijk voor de uitvoering.

lees meer ›

3D printer

Op het Rotterdam Designcollege is een nieuwe 3D printer geïnstalleerd. De nieuwe 3D printer werkt fantastisch. De leerlingen kunnen nu de creatieve 3D tekeningen omzetten in een echt 3D resultaat. Zó leuk om je computerontwerp in het echt te kunnen zien en aanraken!

lees meer ›

Foto opdracht: De lente in beeld

Onze ISK leerlingen in leerjaar 1 en 3 kregen een fotografie opdracht bij het vak CKV: De lente in beeld. Wat een mooie foto's met een scherp oog voor detail! En als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is!

lees meer ›

Pita broodje

Een nieuwe groep leerlingen is reeds gestart met de eerste fooddesign challenge, namelijk het zelf bereiden van een pitabroodje. 

De vulling mochten zij zelf bedenken. Wat is er nou leuker dan een broodje zelf thuis maken om hem vervolgens zelf op te eten?

lees meer ›

Dienstverlening en Producten

De module 2 uit het profiel: ‘Presenteren, promoten en verkopen’ wordt gevolgd door leerlingen van de basis- en kadergerichte leerweg.
 
Binnen deze module gaan leerlingen aan de slag met het verkopen van hun producten of georganiseerde evenementen. Ze gaan nadenken over het doel, de doelgroep, het product/de dienst, de organisatie, het thema en de boodschap. Vervolgens maken ze allerlei verschillende soorten reclames: van een tv-commercial, Social mediaberichtje, krantenartikel tot z’n irritante YouTube reclame die je niet kan wegklikken. Ook maken leerlingen kennis met het zakelijk aspect: een verkoopgesprek, gesprekstechnieken en presenteren.

Leerlingen uit klas 3 zijn in de eerste week van dit schooljaar meteen hands-on met deze module aan de slag gegaan. In groepjes hebben ze een pompoen gekregen met als opdracht: ‘Maak een hele verkoopcampagne’ – bedenk een bedrijf, slogan, maak een poster, een reclamefilmpje en een post voor op Social media.

 

lees meer ›

Website ontwerpen

Onze leerlingen in klas 3, die het vak DVPR volgen, kregen de opdracht een website te maken voor een eigen bedacht restaurant. Niet alleen een naam en locatie voor het restaurant bedenken, maar natuurlijk ook een menukaart. En hoe maak je eigenlijk een goede website? Waar plaats je belangrijke informatie en welke kleuren gebruik je daarbij? Een bijzonder leuke opdracht waarbij de creativiteit en handigheid van onze leerlingen zeker tot uiting kwam!

lees meer ›

Vis

De leerlingen van onze school hebben heerlijke visgerechten gemaakt. Mmm...

 

 

lees meer ›

Rechtstreex

Met Rechtstreex bestel je de lekkerste lokale producten en bouw je mee aan een andere voedselketen. Verse, smaakvolle en verrassende boodschappen direct van boeren uit jouw regio (binnen een straal van zo'n 50 km rondom Rotterdam). Je bestelt gemakkelijk online, haalt je bestelling op bij een wijkpunt bij jou in de buurt of laat ze thuisbezorgen. Bij Rechtstreex kies je zelf wanneer en wat je wil bestellen. Keuzestress? Dan hebben we voor extra gemak ook nog receptpakketten of abonnementen waaruit je kunt kiezen. De frequentie van een abonnement kun je helemaal zelf beheren in je account. 

Je geniet niet alleen van de lekkerste lokale producten, maar je bouwt zo ook mee aan een transparante, lokale en sociale voedselketen. Je leert door onze directe lijntjes veel over onze boeren en zij over jou. Een eerlijke en transparante prijs voor jou en voor de boer vinden wij belangrijk. Van iedere euro die je bij Rechtstreex besteedt gaat 56 cent naar de boer (per product staat in de webshop aangegeven hoe de prijs is samengesteld). Zo bouwen we ook in jouw buurt met elkaar aan een andere voedselketen en maken we samen het verschil. Onder aan deze pagina vind je een link naar meer info over onze missie. 

Over Rotterdam Designcollege

Het Rotterdam Designcollege richt zich op de kwaliteiten van de individuele leerling die zich breed wil oriënteren op het beroeps- en ander vervolgonderwijs en die een positieve en actieve bijdrage gaat leveren aan de samenleving.

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen.

Bij de afdeling fooddesign worden de producten van Rechtstreex goed afgenomen en ook de leerlingen van het vak Bloemdesign hebben hun jong ondernemende skills ingezet. Zij hebben tijdens de openingstijden van Rechtstreex een kraampje met diverse producten.

 

lees meer ›

Moodboards: Mode & Design (vervolg)

Mode voor de toekomst: Een opdracht voor onze leerlingen in klas 2 welke bestond uit twee verschillende challenges.

Stap 1: Maak een moodboard voor mode van de toekomst.

Stap 2: Gebruik je moodboard als inspiratiebron en ontwerp kleding voor de toekomst.

We kunnen met recht zeggen dat klas 2 prachtige moodboards heeft gemaakt met het onderwerp: mode voor de toekomst. Daarna stonden onze leerlingen voor een nieuwe, creatieve uitdaging: het ontwerpen van een bijzondere kledingcollectie.

Wat een verbluffende resultaten! We genieten van onze talenten!

 

lees meer ›

Stilleven in de keuken

Onze 1e ISK klassen kregen de opdracht een stilleven te maken:
Onderwerp:        Stilleven in de keuken
Materiaal:           Groente, fruit, keuken attributen
 
Maak een foto van een stilleven in je keuken thuis. 
Dit leverde hele bijzondere foto’s op!
Variërend van een strak geordende compositie tot een spannende close-up.
lees meer ›

After Covid-19 taart

Onze 1e ISK klassen kregen de volgende opdracht:

Onderwerp:        After Covid-19 taart
Materiaal:           Golfkarton van dozen (supermarkt) en materialen die je thuis hebt        
 
Maak een taart waarmee je viert dat je weer alles mag als Covid-19 minder of niet meer besmettelijk is. Wat ga je dan (buiten) doen met je vrienden? Eerst een ontwerp maken, daarna materialen zoeken om het te kunnen maken.
Wat een heerlijke ontwerpen!
 
lees meer ›

Moodboards: Mode & Design

Mode voor de toekomst: klas 2 heeft prachtige moodboards gemaakt als inspiratie voor het ontwerpen van een kledingcollectie voor de toekomst. Na de moodboards gaan we over tot het ontwerpen van een  kledingcollectie die in het teken van de toekomst staat. Hoe gaaf is dat?!

lees meer ›

Fooddesign

Bij het vak Fooddesign leren onze leerlingen de meest fantastische gerechten te maken. Hieronder een smakelijke impressie....

lees meer ›

Bollenveld

De lente staat voor de deur! In dit seizoen draait het om groeien en bloeien. En vooral: het wordt allemaal weer wat kleurrijker. Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is! Onze leerlingen hebben in ieder geval veel kleur gebruikt bij de opdracht: teken een bollenveld.

lees meer ›

Woontrend 2021: Japandi

De woontrend 2021 is "Japandi". Bij het zien van de trends voor 2021 valt op dat veel trendelementen uit Japan en Scandinavië komen. De twee gebieden liggen op de wereldkaart mijlenver uit elkaar, maar in beide culturen hebben ze de kunst van het zen wonen 100% onder de knie. Voeg je woonlessen uit beide culturen samen, dan ontstaat er een stijl waar je spontaan rustig van wordt. Onze leerlingen kregen de opdracht: maak een moodboard in de Japandi stijl.

lees meer ›

Stilleven

Onze leerlingen kregen een stappenplan voor het maken van een 'stilleven':
Stap 1: Maak zelf een stilleven met 3 voorwerpen en fotografeer dit stilleven
Stap 2: Teken het stilleven na.

Wat een creaties!

lees meer ›

Broederliefde X Rotterdam Designcollege

En toen gebeurde het pas geleden op het Rotterdam Designcollege. De match is eigenlijk vrij logisch, want de mannen van deze populaire band weten als geen ander wat hard werken is. Ze zingen er zelfs over op hun album “Hard Work Pays Off”. En dat begint al op school. Een logische stap dus naar het bruisende Rotterdam Designcollege. Voor één middag gingen zij terug in de schoolbanken: zij volgden les op deze mooie, Rotterdamse havo, mavo en vmbo-school. Het was aan leerlingen van Rotterdam Designcollege om de rol van docent in te vullen. Zo genoten de heren van prachtige praktijkvakken die in het unieke concept van de school worden aangeboden. Van gamedesign tot modedesign.

De mannen van Broederliefde, zij zouden zich zó willen inschrijven op deze school. Voor leerlingen van groep 8 is dat nu wél mogelijk: reserveer snel een plekje via onze website. En geniet mee van de film "Broederliefde X Rotterdam Designcollege": zie hieronder op onze website.

lees meer ›

De voorjaarsvakantie is weer voorbij!

In verband met de voorjaarsvakantie is onze school gesloten van maandag 22 februari t/m vrijdag 26 februari 2021.  Inmiddels zijn wij weer begonnen.

lees meer ›

Ongewone mode

Een leuke opdracht voor het vak mode: Maak mode met ongewone materialen. Onze leerlingen putten veel inspiratie uit spullen die thuis hele gewone items zijn maar die, zodra ze in een mode-item worden verwerkt, heel ongewoon zijn. Kijken met een verse blik!

lees meer ›

Aardappelpannenkoek Challenge

Ook thuis leveren de leerlingen topprestaties.

Leerlingen uit de eerste klas zijn druk bezig met de aardappelpannenkoek challenge!

lees meer ›

Foto opdracht

De online opdracht voor onze ISK leerlingen uit de klassen A2A, A2B en A1A was deze week:

maak een foto ã la Isabelle Wenzel.

Deze kunstenares maakt foto's van zichzelf zonder hoofd maar met een voorwerp. De leerlingen moesten letten op achtergrond, houding en attributen gebruiken. Wat een leuke en creatieve foto's!

lees meer ›

Futuristische mode

Ook tijdens de huidige lockdown worden er door de leerlingen thuis hele mooie dingen getekend. Op onderstaande foto's en kleine impressie van de opdracht 'Ontwerp en teken futuristische mode'.

lees meer ›

Meet & Greet

Zit jij in groep 8 en ben je op zoek naar een leuke school? Dan ben je bij Rotterdam Designcollege op het juiste adres! Op donderdag 4 februari organiseert LMC Voortgezet Onderwijs een online Meet & Greet waar scholen zich aan jou voorstellen. Het Rotterdam Designcollege is dan ook van de partij. Wij maken dan graag online kennis met jou en beantwoorden graag al jouw vragen. Nieuwsgierig geworden? Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar jou! Wil je je aanmelden voor dit event of meer informatie? Scan dan deze QR-code.

lees meer ›

Challenge Arty

Het mondkapje: een noodzakelijk kwaad in deze coronatijd maar ook een inspiratiebron voor onze ontwerpers! Leerlingen klas 1 kregen de opdracht een mondkapje te ontwerpen dat geïnspireerd is op het werk van een bestaande kunstenaar. Wat een diversiteit en wat een kwaliteit! Trots op onze ontwerpers!

lees meer ›

Huis in tweepuntsperspectief

De onlinelessen zijn volop gaande en ook tijdens de creatieve vakken zijn onze leerlingen goed in vorm! De opdracht voor onze leerlingen klas 2: Teken een huis in tweepuntsperspectief. Geen makkelijke opdracht, mooie resultaten! Knap werk van onze tweedejaars!

lees meer ›

Online lessen vanaf 4 januari 2021

Alle medewerkers van het Rotterdam Designcollege wensen u een voorspoedig, gezond en verbindend 2021 toe.

Vanaf maandag 4 januari 2021 verzorgt het Rotterdam Designcollege de lessen op afstand (online lessen). Alle leerlingen en hun ouders/verzorgers hebben op 3 januari via een Magisterbericht een brief ontvangen met de benodigde informatie.

Heeft u nog vragen? De school is op werkdagen van 09.00 - 12.00 uur telefonisch bereikbaar. Daarnaast is de school altijd bereikbaar via: info@rotterdamdesigncollege.nl

lees meer ›

Kerstvakantie

In verband met de kerstvakantie is onze school gesloten van vrijdag 18 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021.

Vanaf maandag 4 januari 2021 t/m vrijdag 15 januari 2021 is onze school telefonisch bereikbaar van 09.00 - 12.00 uur. In deze periode volgen onze leerlingen hun lessen online volgens hun lesrooster.

Onze school is ook bereikbaar via info@rotterdamdesigncollege.nl 

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig maar bovenal gezond 2021 toe.

lees meer ›

Interieurdesign

Een kamer tekenen in 1 puntsperspectief bij het vak interieurontwerp en interieurdesign.Dit vergt inzicht en creativiteit, iets wat onze leerlingen goed kunnen!

lees meer ›

Appeltaart Challenge Day

Appeltaart Challenge Day, daar is maar één woord voor: mmm.......

lees meer ›

Kerstversiering

De derde klassen maken kerstversieringen voor de kerstboom. Eerst een moodboard gemaakt, in het bos hebben ze hout verzameld, vervolgens in plakjes gezaagd, gaatjes geboord, geschuurd en nu versieren met verf of de houtbrander. Volgende week wordt het afgemaakt en daarna gepresenteerd!

lees meer ›

Ugly doll

Prachtige creaties in de creatieve challenge 'Ugly Doll' gemaakt door leerlingen van de brugklas.

lees meer ›

Servies

Een aantal klassen van de ISK op locatie PMF kregen een opdracht voor het vak PSO-Techniek: Serviesgoed ontwerpen wat een ‘familie’ is, bestaande uit een kop en schotel, dinerbord en ontbijtbord. Wat een mooie ontwerpen!

lees meer ›

Typografie

De leerlingen krijgen steeds meer skills. Hier een kleine indruk van het vak Typografie.

 

lees meer ›

Modetechniek

In schooljaar 2018-2019 zijn we gestart met het RDC-concept. Inmiddels zitten deze groep leerlingen in het voorexamenjaar (3e klas) en hebben zij gekozen voor vier keuzevakken. Eén daarvan is Modetechniek. Ontzettend goed te constateren dat de leerlingen gegroeid zijn in hun ontwikkeling!

lees meer ›

Droomkamer

Ideeën uitwerken op een moodboard, passende kleuren zoeken, digitale uitleg over in perspectief tekenen en vervolgens een maquette van je droomkamer bouwen. Onze leerlingen ontwikkelen ook deze skills!

lees meer ›

Lego

Na een windmolen gemaakt te hebben van afval, nu een windmolen maken van Lego. Voor sommigen ISK leerlingen makkelijk, voor vele een uitdaging. Zeker als je nog nooit met Lego gespeeld hebt! Ook nu was samenwerken belangrijk, naast het goed lezen van de instructies en de juiste lego bouwstenen pakken.

lees meer ›

Festivaltent schoolplein

Op het schoolplein is een prachtige en professionele festivaltent geplaatst, deze is bestemd voor verschillende doeleinden.

lees meer ›

Churros

Als de blaadjes van de bomen vallen en het buiten wat frisser wordt... dan is Churros maken het leukste wat er is.

lees meer ›

Herfstvakantie

In verband met de herfstvakantie is onze school gesloten van maandag 19 oktober t/m vrijdag 23 oktober 2020. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!

lees meer ›

Windmolen van afvalmateriaal

Ontwerp je eigen windmolen van afvalmaterialen van thuis! Een opdracht waarbij in tweetallen samengewerkt moet worden, creativiteit belangrijk is en kan leiden tot het maken van een mooie en functionele windmolen.

Als docent is het genieten als leerlingen zelfstandig, onderzoekend, samenwerkend naar creatieve oplossingen zoeken. Nog mooier is het om de glimlach op de gezichten van onze leerlingen te zien, als hun zelfgemaakte windmolen gaat draaien, in de wind van het openstaande lokaalraam.

De beste windmolen was de fles met de 6 halve blikjes van Angesom en Johannes uit A4D.

lees meer ›

Een smakelijke burger

Design your own hamburger! Uiteraard bakken we onze broodjes zelf. Hamburgers uit een pak is natuurlijk niet onze stijl.

lees meer ›

Expressionisme

Klas 2C en 2D hebben zich de afgelopen week verdiept in expressionistisch schilderen.
Het Expressionisme is een zeer invloedrijke kunststroming waarvan het hoogtepunt lag tussen 1905 en het begin van de Tweede Wereldoorlog. Expressionistische schilders trachten in de schilderijen hun persoonlijke emotie, gevoelens en subjectieve waarneming op het doek te brengen. Opdracht geslaagd!

lees meer ›

Interieurdesign

De brugklas is volop aan de slag met het interieur. Er worden prachtige moodboards gemaakt die vervolgens met een maquette worden nagebouwd.

lees meer ›

Pizza!

Deze week op het challenge menu: 'Wie bakt de lekkerste & mooiste pizza'

lees meer ›

Wassen & Stylen

De leerlingen van het vierde leerjaar bereiden zich tijdens het keuzevak kmuv voor op het eindexamen. De eerste en tweede klas leerlingen stonden klaar als model, een prachtige samenwerking. De haren werden gewassen en vervolgens prachtig gestyled. Daarna werden de nagels verzorgd.

lees meer ›

Mondkapjes

Vanaf woensdag 18 november is het voor alle leerlingen, personeelsleden én bezoekers VERPLICHT een mondkapje te dragen in de gangen, kantine en de aula van onze school. 

lees meer ›

World Café

In de ISK-ondersteuningsles is het World Café gestart. Leerlingen uit leerjaar twee ISK hebben vorige week een enquête ingevuld over welke vaardigheden zij bij Nederlands het lastigst vinden. Deze les hebben zij in groepjes beslist welke vaardigheden uitgewerkt worden tot een lessenserie. De komende maand gaan we aan de slag met spreekvaardigheid en woordenschat en in november komt er een lessenserie. Leuk én leerzaam!

lees meer ›

Groot, groter, grootst: Clubsandwich

Challege day bij fooddesign! Wie maakt de lekkerste... en hoogste clubsandwich.

lees meer ›

Herfst

De herfst is nu echt ingetreden en de leerlingen die het vak Bloemdesign volgen, zijn volop bezig met het thema "herfst". Hoe maak je een verkoopbaar mooi herfststukje met wat te vinden is in het park? En wat is er allemaal mogelijk met een pompoen? De leerlingen maken de leukste creaties!

lees meer ›

Fooddesign

Onze leerlingen hebben de afgelopen twee weken voor het vak Fooddesign hygiënelessen gevolgd, een belangrijk onderdeel van dit vak. Daarna was het tijd om andere skills te laten zien en hebben de leerlingen in tweetallen een kaas-uienbroodje bereid. Erg smaakvol!

lees meer ›

Vormgeving en Typografie

Een nieuwe challenge op Rotterdam Designcollege: Vormgeving en Typografie. Ook bij deze praktijkcursus worden nieuwe vaardigheden aangeleerd en verborgen talenten ontdekt. In onderstaande foto zie je een oefening met de kalligrafeerpen.

lees meer ›

Landschappen

Tijdens de les CKV hebben onze leerlingen prachtige expressionistische landschappen gemaakt. 

lees meer ›

Documenten

Op deze pagina kunt u alle downloads vinden.

lees meer ›

Jaarplanner 2020-2021

Ben je benieuwd wat er het hele jaar op stapel staat?

lees meer ›